top of page

YÜZME YARIŞ ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER

Yarışma çantasını eksiksiz hazırlamak çok önemli ama yolunda gitmeyen durumlara karşı da hazırlıklı olmak gerekli. Bu yüzden olmazsa olmaz ekipmanlardan mayo, gözlük ve bonenin yedeğini tutmakta fayda var.

Hatta birçok ekipmanı sadece yarışta kullanacak şekilde iyi durumda muhafaza etmeniz de iyi olur. Fakat daha önce antrenmanda kullanmadığınız hiçbir ekipmanı ilk kez yarış esnasında kullanmayın, önceden mutlaka deneyin.


1- LÄ°SANS

En önemli konu bence bu. Olmadan olmuyor. Tüm ekipmanları iyi kötü bir şekilde temin etme şansınız olabilir ama güncel geçerli bir lisansınız yoksa bir yarışmaya katılma şansın yok denebilir.

Bazı yarışma organizasyonları lisans yerine sağlık raporunu geçerli kısa da artık yarışmaya katılacak donanımda bir yüzücüyseniz mutlaka lisansını çıkartmalısınız.

Ayrıca her sezon lisansını yenilemen gerektiğini de mutlaka hatırlatmak isterim. "Lisans İşlemleri" adlı yazıyı da okuyabilirsiniz.


2- MAYO

Yarışma esnasında yanınızda en az 2 tane mayo bulundurmalısınız. Hem doğabilecek aksi bir durum için yedekte dursun, hem de ısınma sonrasında kuru mayoyu giyerek yarışı hazır beklemek için..

Tecrübeli yüzücüler, yarışma esnasında yüksek teknoloji ile üretilmiş yarışma mayolarını da tercih ederler. İlk zamanlarda böyle bir ekipman almanıza gerek yoktur. Ama mutlaka yedek mayonuz olsun.


3- GÖZLÜK

Mutlaka amaca uygun, bakımı yapılmış iki adet gözlüğünüz olsun. Daha evvel antrenmanda kullanmadığınız hiç bir ekipmanı ilk kez yarışma anında kullanmayın demiştim. Gözlük bunun en başında geliyor.

Birçok gözlük modeli var ve birçoğunun da farklı bir kullanım amacı var. Gözünüze en uygun, havuz yarışında gözünüzden çıkmayacak, uzun deniz yarışlarında baskı yapıp rahatsız etmeyecek bir gözlük kullanmalısınız.

Bir zamandır antrenmanda kullandığınız gözlükle yarışa giriyorsanız, yıpranmış lastiğinin kopma ihtimali olabilir. Gözünüzün rahat ettiği bir tane daha gözlük alıp sadece yarışta kullanmak için ayırabilirsiniz.


4- BONE

Birçok açık su yarışında organizasyonlar tarafından boneler dağıtılıyor. Ama mutlaka bir yedek bone bulundurmalısınız.

Havuz yarışmalarında ise mutlaka kendi bonenizi takmalısınız ve son dakika yırtılma sorununa karşı mutlaka yedek bir bone yanınızda olsun.


5- TERLÄ°K

Açık su yarışmalarında pek fazla ihtiyaç olmasa da, havuz yarışlarında mutlaka yanınızda olması gerekir.


6- HAVLU, BORNOZ

Yoğun geçen yarışma temposu, ısınmalar, tekrar tekrar suya girmeler olunca tek havlu çoğunlukla yetmiyor. Bu yüzden iki tane havlu olması iyi olur.


7- ŞORT, TİŞÖRT, ÇORAP, ŞAPKA, YAĞMURLUK

Yanınıza iki tişört alın, yoğun yarış günlerinde ihtiyacınız oluyor. Ayrıca yüzdüğünüz kulübe ait malzemeleri yanınıza alınız. Bunun yanında yarış aralarında ayakları kuru ve sıcak tutmak için yedek çorap, yaz günleri için güneşten koruyucu bir şapka mutlaka alınız. Yağmur ihtimaline karşı yağmurlukta aklınızda olsun.


8- ANTRENMAN EKÄ°PMANLARI

Eğer ileri seviye bir yüzücüyseniz antrenörünüzün uygun göreceği, snorkel, el paleti veya ayak paleti gibi ekipmanları da yanınıza alınız.


9- DUÅž MALZEMELERÄ°

Duş malzemeleri ve kişisel bakım ürünlerinizi de çantaya koyunuz.


10- GÃœNEÅž KREMÄ°

Yaz dönemindeki yarışmalarda uzun süre güneşin altında yüzebiliyorsunuz veya beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu yüzden güneş kreminiz çantanızda olabilir.


11- SU

Suyunuzu mutlaka çantada bulundurun. Her yarışta her zaman suya ulaşamayabilirsiniz. Susuzlukla baş edilmez. Mutlaka çantanızda olsun.


12- YÄ°YECEK

Yarışma aralarında her zaman doğru yiyeceğe doğru zamanda ulaşılamıyor. Bu yüzden kendinize göre gıdalardan oluşan ufak bir beslenme çantası da yapabilirsiniz. Meyve, nuts, sandviç vb şeyler olabilir. Belki de kendinize güzel bir yarış yemeği yaparsınız.






95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page