top of page

YİY Yarış Rehberi

Güncelleme tarihi: 14 Şub







İçindekiler


Bölüm 1: "Hazırlık ve Planlama"


1. Lisans

2. Reglaman

3. Yarış Seçimi

4. Yarış Kaydı

5. Bayrak Yarışı 6. Seyahat Planı

7. Konaklama



Bölüm 2: "Yarış Zamanı"


8. Yarış Çantasında Olacaklar

9. YİY Takım Kıyafetleri

10. Yarıştan Bir Gün Önce

11. Yarış Günü

12. Yarış Isınması

13. Yarış Anı

14. Beslenme - Dinlenme

15 . Yarış Sonrası


Bölüm 1: Hazırlık ve Planlama


1. Lisans


Lisans belgesi sporcuya ve branşa özel bir kimlik belgesidir ve ilgili spor dalının Federasyonu tarafından sağlanmaktadır. İlçenizde bulunan Spor Müdürlüklerinden kolaylıkla edinilebilmektedir. Lisans çıkarmak için hangi belgeler istendiğini antrenörünüzden isteyiniz. Bizim YİY Spor Kulübü’nden, başka bir kulüpten ya da kulüplerden bağımsız olarak ferdi lisans çıkartabilirsiniz. Karar size aittir. Dikkat edecekleriniz;

  • Yarışma anında güncel bir lisansa sahip olmanız gerekir. Yarış başlamadan önce hakeme güncel lisansınızı göstermeniz gerekir aksi halde yarışmanıza izin verilmez.

  • Hangi federasyonun yarışına katılıyorsanız o federasyonun lisansına ihtiyacınız olmaktadır. Yüzme yarışı için Yüzme lisansı, Triatlon Yarışı için Triatlon lisansı gerekmektedir. Örneğin yüzmenin triatlonun bir parçası olduğunu ve ayrı bir lisansa ihtiyacınızın olmadığını düşünürseniz hata yaparsınız. Ayrı federasyonların yarışları için ayrı lisanslara sahip olmalısınız, bu yüzden ilgilendiğiniz her spor branşı için lisans sahibi olmanız yarışmalarda yer almanız için ilk adımdır.

  • En iyisi yaptığınız bütün spor branşları için lisans çıkarın. Tüm lisanslar için bir seferde başvuru yapabilirsiniz, farklı fedarasyonlar farklı belgeler talep edebilmektedir. Triatlon yarışı içinde sadece yüzseniz bile Triatlon lisansına ihtiyacınız var.

  • Bazı özel yarışmalarda sağlık raporu geçerli olmaktadır. Biz YİY olarak sporcumuzun böyle “geçiştirmece” işlere odaklanmasını istemiyoruz. Lisansınızı bir defa çıkarın ve kafanız rahat bir şekilde organizasyonlara katılın.

  • Bazı yarışmalarda hakem komitesinin insiyatifi ile lisans fotoğrafı ya da edevlet ibrazı ile yarışmanıza izin verilebiliyor ancak belirttiğim gibi bu sadece hakemlerin insafına kalmış bir durum. Bir gün böyle bir şey yapmazlarsa yarışa giremezsiniz. Lisansınız orjinalini mutlaka yanınızda bulundurun.

  • Her federasyonun kendine özel sezon başlangıç ve bitiş tarihleri var ve yarışabilmeniz için her sezon lisanslarınızın vizelenmesi gerekli. Lisansınızın vizeli olduğuna emin olun. Ön sayfanın altında geçerlilik zamanını kontrol edebilirsiniz.

2. Reglaman

Reglaman, yarışmayı düzenleyen ekip tarafından hazırlanmış, yarış organizasyonu ile ilgili tüm bilgi, kural ve planlamaları içeren fiziksel ya da online bildiriler bütünüdür.

Bir yarışmaya kaydolmadan önce mutlaka reglamanı dikkatli gözlerle okuyunuz. Reglamanlarda kafanıza takılan birçok konuya yanıt alacaksınız. Eğer reglamanda yazmayan bir konuda sorunuz olursa önce antrenörünüze daha sonra takım arkadaşlarınıza sorabilirsiniz.

Bu konuda sizlerden ricamız reglamanı okumadan soru sormamanız ve kayıt olmamanız.

Reglamandaki bilgiler her daim günlük şartlara göre organizasyon sağlığı için ufak değişiklere açıktır. Bunu da mutlaka bilin ve farkındalığı yüksek bir şekilde davranın.


3. Yarış Seçimi


Yarış seçiminizi kendi seyahat programınıza göre belirleyip antrenörünüzden fikir alabilirsiniz. Yarış seçiminde tek esasımız yaptığınız antrenman hedefine göredir. Hedef A: Havuz yarışında 50-100-200 metre yüzecekler. Hedef B: Havuz yarışında 400-800 metre yüzecekler. Hedef C: Açık Su yarışında 1 km - 6 km arasında yüzecekler. Hedef D: Açık Su yarışında 6 km - 10 km arasında yüzecekler.


Bu hedeflerden hangilerine göre çalışma yaptıysanız o yarışlara katılabilirsiniz. Bu konuda en çok karşılaştığımız tuzak, sporcu tek bir yarışa odaklanıp bunun bir şampiyona olduğunu unutmasıdır. Yarış seçimi yaparken yarıştan sonra dinlenme kısmına önem göstermelisiniz. Üç günlük bir havuz şampiyonasında amaç o üç günü verimli çıkarmaktır. Eğer üç günü sağlıkla ve rahatlıkla çıkaramayacaksanız ona göre yarış seçmek gerekir. Hedefleri zamana yaymak ve uzun vadeli hedefler oluşturmak mantıklı olacaktır.

Havuz yarışlarında YİY olarak her seasnsa 1 yarış yazmanızı istiyoruz. Eğer özelleşmiş çalışma yapan bir sporcuysanız ve hedef yarışlarınız aynı seanstaysa antrenörünüze danışınız.

Açık su yarışmalarında da bir şampiyonada yüzeceğiniz toplam mesafe, antrenmanlarda yüzdüğünüz haftalık toplam mesafeyi aşmamalıdır.


4. Yarış Kaydı


Her yarış organizasyonunun kendi kayıt prosedürü vardır. Reglamanı detaylıca okuyunuz ve teyit gelmeyen organizasyonlardan teyit emaili isteyiniz.


5. Bayrak Yarışı

Bayrak yarışları sporcular tarafından çok eğlenceli bulunuyor. Takım olmak ve takım için çalışmak işi bir üst boyuta taşıyor.

Havuz bayrak yarışlarında dört sporcudan oluşan takımlar olmaktadır. - Kadınlar 4x50 - Erkekler 4x50 - Karma 4x50 (2 kadın, 2 erkek)

Bu bayrak yarışları da 2 farklı stilde yapılmaktadır. Serbest ve Karışık…

Bayrak yarışı sporcu listeleri, bayrak takımı kaptanı tarafından sabah seansı başlamadan en az 30 dakika önce verilir. Listeye yazılan sıralama ile yüzülür. Bu sıra değiştirilemez.

Karışık Bayrak yarışında sporcu sıralaması bireysel karışık sırasından farklıdır. Aşağıdaki gibi liste hazırlanmasına dikkat edilmelidir. 1. Sporcu: Sırtüstü 2. Sporcu: Kurbağalama 3. Sporcu: Kelebek 4. Sporcu: Serbest

Havuz yarışlarındaki bayrak yarışında sadece aynı kulüpten lisanslı sporcular takım kurabilir. Farklı kulüplerden lisanslı sporcular takım kuramaz. Ferdi sporcular yarışamaz. Departaşından atlayarak başlamak yerine suyun içerisinden start yapacak bir sporcular sadece birinci sırada, yani ilk startla başlabilirler. İlk yarışan sporcu haricindekiler departaşından atlayarak başlamak zorundadır.

Açık Su yarışmalarında ise her katılımcı bayrak yarışı yüzebilir. Fakat yine de yarışmanın reglamanını kontrol edin mutlaka.

Bayrak takımlarını sporcularımız kendi arasında organize olarak kurmaktadır. Takım arıyorsanız ya da takımınıza sporcu arıyorsanız Whatsapp grubundan yazarak takım arkadaşı bulabilirsiniz.

Bayrak yarışı ödemeleri şu an için sadece kulüpler tarafından yapılmaktadır. Takımlar kendi yarış paralarını tek kalemde kulübe nakit olarak vereceklerdir.


6. Seyahat Planı


Eğer mümkünse yarışınızdan en az 1 gün önce varacak şekilde yolculuk planınızı yapın. Gece geç saatte otele vardıktan sonra ertesi gün yarış yüzmek zorlayıcı ve keyifsiz olabilirsiniz. Yol yorgunu, hava değişimi yaşamış ve uykusuz… Bu şekilde yarış yüzmenizi istemeyiz.

Aynı şekilde eğer mümkünse yarış sonrasında da seyahatinizi bir gün daha uzatıp dinlenmek çok iyi gelecektir. Özellikle yorucu bir yarış ya da şampiyona geçirdiyseniz hemen biter bitmez yola çıkmak yıpratıcı olmaktadır. Aynı zamanda araç kullanacaklar için tehlikeli olabilir. Yolculuğunuzu araçla yapacaksınız ve takım arkadaşlarınız ile paylaşımlı bir yolculuk yapmak isterseniz Whatsapp’dan gün, saat ve kalkış noktası belirten bir mesaj yazabilirsiniz. Anlaşmadan önce lütfen gidiş-dönüş tarihinizi ve paylaşımın maddi paylaşımını konuşunuz. Sonrasında olacak anlaşmazlıklar kendinizi kötü hissettirebilir. Takım arkadaşlarınızla açık iletişim kurmanızı isteriz.


7. Konaklama

Konaklama yapacağınız yeri stratejik seçmenizi tavsiye ederim. Organizasyonun yapılacağı yere mümkün olan en yakın yerde olmalı. Aynı zamanda uyku kalitesini bozacak ses kirliliğinden uzak olmalı. Onun dışında kendi konfor algınızda dilediğiniz yerde konaklama yapabilirsiniz.


Bir de tabii ki kaliteli beslenmek için yemek konusunu dikkate almalısınız.


Eğer ki yarışma bir otel ile ortaklaşa yapılıyorsa mutlaka o otelde kalın. Çünkü burada her şey organizasyona endeksli oluyor. Ayrıca yarış arasında odaya çıkıp dinlenmek mükemmel bir şey… Bu tarz otellerde hızlıca kontenjan tükenebilmektedir. O nedenle en erken şekilde rezervasyonunuzu yaptırınız.


YİY olarak hiçbir sporcumuzun konaklama seçimine destek olmuyoruz. Takım arkadaşlarınızla birlikte hareket etmek isterseniz Whatsapp grubundan bunu yazabilirsiniz.



Bölüm 2: "Yarış Zamanı"


8. Yarış Çantasında Olacaklar

  • Lisans: Önce lisansınızı çantaya koyun.

  • Mayo: Yarış öncesi ısınma ve yarış anı için en az 2 adet mayo olsun.

  • Gözlük: En az iki adet gözlüğünüz olsun. Yarışın yapılacağı mekan ve saatteki ışık durumuna göre gözlük seçimi yapın. Gözlük buğu önleyici yanınızda olsun. Yedek gözlük lastikleri vs de yanınızda olsun.

  • Bone: Bazı organizasyonlar bone dağıtır, bazısı dağıtmaz. Mutlaka boneniz yanınızda olsun. YİY Bonenizi yarışta takmanız takım ruhunu besler.

  • Swimbuoy: Açık su yarışmaları için kendi swimbuoyunuzu çantaya koyun.

  • Terlik: Havuz terliğinizi yanınıza alın. Açık su yarışmaları için bir adet de yedek olarak kullan at terlik koymak sağlığınız açısından iyi olabilir.

  • Havlu, Bornoz, Panço: Havlular hızlı kurumazlar. Uzun şampiyonalarda kirlenirlar. En az 2 adet yanınızda olsun.

  • Şort, Tişört, Çorap, Şapka, Yağmurluk: Yarış aralarında vücudunuzu kuru ve sıcak tutmanız önemli. Yedekleri ile birlikte hava koşullarına göre yanınızda bulundurun.

  • Antrenman Ekipmanları: Recovery için Foam Roller, dinlenmek için mat ve antrenörünüz özellikle istediği yüzme ekipmanları yanınızda olsun.

  • Kişisel Bakım Malzemeleri: Havuz sonrası ihtiyaç olan şampuan, duş jeli, nemlendirici ya da makyaj malzemeleri.

  • Güneş Kremi, Sudokrem, Vazelin: Açık su yarışmalarında güneş kremi önemli. Onun dışında vücudunuzdaki sürtünmeleri ve tahrişleri engellemek için sudokrem veya vazelin olabilir.

  • Su: Yarış zamanı mutlaka yanınızda olsun.

  • Yiyecek: Kendi beslenme planınıza göre atıştırmalıklarınızı alın.

9. YİY Takım Kıyafetleri


Takım kıyafetlerimizi stok yönetimi yapabilmek için sadece Shopier üzerinden satışını yapıyoruz. Web sitemizden ulaşabilirsiniz. Tüm stoklar her zaman günceldir. Ürünleri size ulaştırmamız 1 haftayı bulmaktadır. O nedenle son ana bırakmayınız.



10. Yarıştan Bir Gün Önce

  • Yarıştan önce mutlaka yüzeceğiniz suya girin. Ciddi bir antrenman yapmak zorunda değilsiniz. Yüzeceğiniz yeri bilin, suyun ısısına ve tadına alışın. Havuz yarışmalarında mutlaka derinliği kontrol edin. Bütün havuzların yapıları birbirinden farklı olacaktır. Antrenman yaptığınız havuzda alıştığınız şeyler yarış havuzunda farklı olabilir. O nedenle mutlaka havuzu deneyimleyin. 20-25 metrelik bir havuzda antrenman yapıyorsanız ve yarış 50 metrelik bir havuzdaysa yüzücüler bir şaşırırlar. Siz şaşırmayın. İlk 50 metreyi yüzdükten sonra bedeniniz mesafeyi anlar. Size uzun gelmesi zihninizin oyunudur. 50 metre 50 metredir. Lütfen 20-25 metrelik havuzda antrenman yaptım 50’lik zorladı demeyin. Yarış öncesi 1-2 defa yüzünce alışacaksınız. Açık Su yarışmalarında da aynı şekilde. Mutlaka bir gün önceden yüzeceğiniz suyun yapısını öğrenmek için suya girmiş olun.

  • Erkek sporcularımız bacak ve göğüs tüylerini alabilirler. Bu sürtünmeyi azaltacak ve yüzmenizi kolaylaştıracaktır. Traşlanma yarıştan 1 ya da 2 gün önce olmalıdır. Daha erken olmamalıdır.

  • Teknik toplantıya mutlaka katılın. Reglamanda yazan kurallar değişmiş olabilir. Sorularınız olabilir. Hepsini teknik toplantıda sorun.

  • Teknik toplantı öncesi ya da sonrası açıklanan yarışma kontrol listelerini veya start listelerini kontrol edin. Bir yanlışlık varsa mutlaka düzelttirin.

  • Uykunuza ve dinlenmenize dikkat edin. Alkol almayın. Sağlıklı gıdalarla beslenin. Alışılmadık gıdalardan uzak durun. Dışarda yemek yerken seçici davranın. Güvenilir markalardan paket sular için.

  • İlaç kullanmanız gerekirse, egzersiz yapanlardaki etkisini mutlaka kontrol edin.

  • Bayrak takımı listelerinizi hakemlere vermeyi unutmayın.

  • Yarış günü ihtiyacınız olacak tüm ekipman, malzeme ve beslenme gibi ihtiyaçlarını bugünden hazırlayın.

  • Açık su yüzme yarışlarında parkur tanıtımları varsa mutlaka katılın.

11. Yarış Günü


Yarışmalarınız sabah ya da gün içi bir saatte başlayabilir. Mutlaka yarışma saatinden en az bir saat önce orada olun. Havuz yarışlarında, yarışınızın belli bir saati olmadığı için yarışı takip etmeniz gerekmektedir. Açık Su yüzme yarışlarında ise numaralandırma, çip alımı gibi konular olduğu için mutlaka erkenden orada olun. Numaralandırma işleminden önce vücudunuza önce güneş kremi, vazelin gibi yağları sürmeyin. Hava ve deniz şartlarına göre olabilecek iptallara karşı mental olarak hazır olun.


12. Yarış Isınması

Açık su yarışlarında karada ısınmaya özen gösterin. Yarışmalar tam zamanında başlamadığı için öncesinde suya girip ısınırsanız sonrasında üşüme ve üşütme durumu ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle ayaklarınızı sıcak tutun. Çorap ve terlik olabilir. Bir de gözden çıkardığınız tişört ve polarlar yanınızda olursa zor zamanlarda kurtarıcı olabilirler.


Havuz yarışlarında ise her yüzme seansı öncesi sporcular için ısınma zamanı verilir. Yüzülecek seanstan önce yarışma havuzunda bu ısınma yapılabilir. Bazı kapsamlı tesislerde ısınma için de bir havuz bulunur ama ülkemizdeki havuzlarda çoğunlukla bulunmamaktadır.

Isınmada enerjinin %100’ünü kullanmayın. Isınmadaki amacınızın, yarışı daha iyi yüzmeye yardımcı olmasıdır. Yeni beceriler veya zayıf olan noktalara tekdüze bir şekilde yoğunlaşmamak gerekir.


Tüm vücudu hafif-orta bir antrenman rutininde hem fiziken hem de zihnen ısıtmak, havuza alışmak için yapılmalıdır.


Her antrenman bir yarışın kurgusudur. O yüzden yarışmalarda da antrenmanlarda ne yapıyorsanız aynı şeyleri yapın. Suya girmeden önce karada nasıl ısınıyorsanız aynı şekilde ama normal zamandan biraz daha hafif bir kara ısınması yaptıktan sonra suya girip devam edebilirsiniz.


Basit ve kolay bir yarış antrenman örneğini aşağıda paylaşıyorum. Bu programı yüzme seviyenize göre genel mantığını bozmadan kendinize göre ufak değişiklikler yapabilirsiniz.

  • 5 dakika ısınma pembe

  • 4x50 metre 40 metre ortalama tempo, 10 metre hızlı, 30-60 saniye arası dinlen

  • 4x25 metre yüzülecek yarışma branşı, en az 30-60 saniye arası dinlen *Havuz 50 metrelikse 25 metre bu şekilde yüzüp sonra 50 metreyi yumuşak yüzerek tamamlayın.

  • 4x50 istek yüzme ortamala tempo

  • Dönüş istasyonu çalış en az 3 tane

  • Finiş istasyonu çalış en az 3 tane

  • Çıkış istasyonu çalış en az 3 tane


Yarışmalarda duvar kenarındaki kulvarlarda sadece çıkış ve dönüş çalışılır. O kulvarlarda yüzülmez. Yüzen olursa o kulvarlardan çıkmasını söyleyin.


13. Yarış Anı


Havuz yarışlarında, ısınma sonrası kurulanıp yarışmanızı bekleyin. Isınma bitip hazırlandıktan sonra telaşe etmemek için en az 30 dakika önce irtibat hakemi bölgesinde olun. Mümkünse kuru mayo ve çorap, tişört, eşofman giyin, ayakkabı ya da terliklerinizi mutlaka giyin ve yarışı takip edin.


Yarışma programına göre yarışmalar devam edecek. Sıra size gelmeden evvel mutlaka irtibat hakemi yanına gidin ve sıranın size gelmesini takip edin. Lisansınız hakeme göstermek için yanınızda olsun. Bu esnada odaklanmaya çalışın. Çevrenizde sevdiğiniz insanlar olacak. Kimileri ile uzun süredir görüşmemiş olacaksınız. Fakat burada olma nedeninizden çıkmadan sosyalleşin. Mümkünse sosyalleşmeyi yarışı yüzdükten sonraya bırakın.


Kulvar hakemlerine lisansını gösterdin, kıyafetlerini sepete koydun. Yüzücünün saat, yüzük, kolye, küpe takması yasaktır. Hakem önce kesik kesik düdük çalışı yapacak. Bu kesik kesik düdükle birlikte yarış start seremonisi başlayacak. Ardından uzun bir düdük çalacak. Bu düdükle yerine geç ve hazırlıklarını yap. Son yüzücü de hazırlıklarını bitirip hareketsiz kaldığı anda hakem Take Your Marks diyecek ve start işaretini verecek. Burada en çok görülen sorun sporcular hakem take your marks dedikten sonra hazır pozisyona geliyorlar. Bu durum hem diskalifiyeye açık bir durumdur hem de iyi start yapamazsınız. Take your marks’tan sonra hareket edilmez.


Artık start yaptın, yüzdün ve bitti. Yan kulvarlarda yarışı devam eden yüzücüler olabilir. Yarışın bitmesini bekle ve hakemlerin yönlendirmeleri ile sudan çıkabilirsin. Süreni skorboard’da görebilirsin. Eğer skorboard olmazsa sonuçlar havuzun belli yerlerine kağıda basılarak asılmaktadır.

Sepetteki eşyalarını alıp soğuma havuzuna geç ve 20-30 dakika beyaz zone yüzmeler yap. Soğuma havuzu yoksa dinlenmeye geçebilirsin.


Yarışlarda departaşından atlayarak başlamak zorunlu değildir. Normal antrenman startı gibi su içinden de başlayabilirsiniz. Çıkış seremonisi birebir aynıdır.


Bayrak yarışlarında ise sadece ilk sporcu antrenman startı gibi su içinden çıkabilir. Diğer sporcular departaşını kullanmak zorundadır. Serbest yarışlarda yüzerken adı üzerinde "serbestsiniz." Çıkış ve dönüş kurallarını uyguladığınızda, duvardan ya da ipten destek alma durumuna gelmediğiniz müddetçe kural yoktur. En hızlı teknik olduğu için serbest yarışlarda crawl teknik ile yüzülür. Oysa ki serbest yarışlarda başka tekniklerle bile yüzebilirsiniz. İsterseniz denizde takılıyor gibi bile yüzebilirsiniz. Diğer tekniklerin kendine has özellikleri ve kuralları vardır. Fakat özellikle yeni başlayan bir yarışmacıysanız serbest yüzün ve tekniksel bir kural olmadığını bilin.

Açık Su Yarışmalarında ise; numaralandırma işleminden sonra karada ısınmaya başlayın. tüm omurga ve omuz eklemlerinizi özellikle ısıtın. Yarışlar çoğunlukla kumsaldan koşarak başlamaktadır. Su derinleşmeden suya atlamayın. Gittiğiniz yeri sürekli takip edin. Yüzeceğiniz rotayı önceden çalışmış olun. Açık suda istediğiniz teknikle yüzebilirsiniz. Bir kısıtlama söz konusu değildir.


Daha önce kullanmadığınız bir ekipmanı ilk kez yarışmada kullanmayın.


Yarışmalarda ödül töreninde kürsüye mayo ile çıkılmıyor. Sporcuların kıyafetlerini giymesi, ödül törenine hazır olması beklenmektedir.


14. Beslenme ve Dinlenme


Müthiş yüksek modda olacaksın. Güzel zaman geçireceksin. Yorulduğunu anlamayacaksın. Fakat sen kendini iyi hissetsen de organizman yorgun olacak. Dokuların yorgun olacak. Vücudunun kendini tamir etmesi için ona zaman ve değer ver. Bunun karşılığında da su, beslenme ve uyku geliyor. Mutlaka su için, seyahat ettiniz, antrenman yaptınız, yarıştınız. Sudan daha önce hiçbir gıdaya ihtiyacınız yok. Yarış öncesi 2-3 gün yeteri kadar su içtiniz mi takip edin. Kasların hareket etmesini sağlayan şey su’dur. Su arabanın direksiyonu ve tekerlekleridir. Besinler ise yakıttır. Önce suyunuzun tam olduğuna emin olun. Beslenme su tamamsa işe yarayacaktır. Kaliteli beslenmezseniz yorgunluk artar. Beslenmeyi dinlenmenizin bir parçası olarak görün. Mümkünse en azından yarışlar özelinde diyetisyenlerden danışmanlık alın.

  • Su için,

  • Normal zamanda nasıl besleniyorsanız aynısını yapın

  • Yeni gıdalar yemeyin

  • Beslenme rutininizde değişim yapmayın

  • Takviye gıda kullanıyorsanız yeni markalar denemeyin

  • Dışarıda yemek yerken seçici olun

  • Yarış saati ile normaldeki beslenme düzeninizi örtüştürmeye çalışın

  • Toparlanma için meyve, kuruyemiş ve nitelikli gıdaları tercih edin

15. Yarış Sonrası


Lütfen ama lütfen edindiğin tecrübeyi not et. Yoksa hepsini unutacaksın.


Yüzdüğün süreleri ve hissiyatları not et. Bir sporculuk dosyan olsun. Orada kayıtlarını tut. Duygularını tut. Dilersen blog yazısı da yapıp tüm sporcularla paylaşalım.


Vee, hiç kimsenin yüzmesi, tekniği veya yarışı hakkında ahkam kesip görüşlerinizi söylemeyin. Hiçkimse birinin spor yaşamına karışma hakkına sahip değil. Hele hele böyle bir talebi yoksa kritik etmeye gerek yok. Pozitif söylemlerle karşınızdakini ve kendinizi iyi hissettirin.


Herkese iyi eğlenceler, bol şanslar. Taha Engin


Sorumluluk Reddi.

Sporcularımızın katılacakları yarışlar hakkında yol göstermek amacıyla bu rehberi hazırladım. Yarış bilgilerinde güncellemeler oldukça ben de güncelleme yapacağım. Değişen bilgiler olursa sorumluluk kabul etmiyorum. Revize edilmesi gereken yerler gördüyseniz bana email gönderebilirsiniz.


532 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page