top of page

YÜZME GÖZLÜĞÜ YORUMLARI

Instagram sayfamda yüzücülerden kullandıkları gözlükler hakkında yorumlar rica ettim ve çok güzel tavsiyeler geldi. Bu tavsiyeleri de bu yazı da derledim. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim.

Bu bilgiler kişisel yorumlara dayalı olduğu için şu gözlüğü alın ya da almayın diyemem. Ama kullanıcıların tavsiyelerini görebilirsiniz.


Yüzme Gözlüğü Yorumları
  • Speedo Biofuse Flex için imamdrz'nin yorumu: "Merhabalar hocam, Haziran ayı itibariyle yüzmeye baÅŸladım. Bu arada birçok gözlük denedim. 1000-1500 TL arası param gitti. Ama en iyisini Speedo Biofuse Flex olarak tecrübe ettim. Rahatlık olarak çok süper bir antrenman gözlüğü."

  • Arena Swedish Racing için seradimo 'nun yorumu: "Uzun suredir Arena Swedish kullanıyorum. En basit ve ucuz gözlüklerden biri. diÄŸer markaların da bu model gözlüğü var. Depar gözlüğü olarak da bilinen bir model. Basit, fonksiyonel, görece olarak daha ucuz. Ama kullanım olarak bazı yüzücüler rahat edemiyor. Kullanımı zor diyorlar. Küçük yaÅŸta çocuklara kesinlikle önermiyorlar." mdenizayvaz'ın yorumu: "Eskiden depar gözlüğü derlerdi. Swedish racing. Daha iyisi gelmedi." pilatestiger'ın yorumu: "En son Decathlon markası Nabaiji Swedish Goggles denedim o da fiyatı uygun ve rahat bir gözlük."

  • Speedo Aquapulse için seradimo 'nun yorumu: "Suratıma hiç oturmamıştı, sürekli su girme ve buÄŸu sorunu oluyordu. Çok pahalı bir gözlük ayrıca."

  • Speedo Fastskin Elite için seradimo'nun yorumu: "Uzun sure kullandım. Surata cok iyi oturuyor. Cok rahat ve kullanışlı. Ama antrenmanda kullanmak için çok pahalı. Sadece yarışlar için de o kadar para bence gereksiz. Åžahsi düşüncem antrenmanda uzun sure kullanabileceÄŸiniz, saÄŸlam ve suratınıza uyan bir gözlük kullanın. BuÄŸu; gözlük ne kadar pahalı olursa olsun yine de oluyor. Spreylari var bu sıkıntı icin. Bir gözlüğün yarış kazandırdığı ya da süreyi düşürdüğü sanırım henüz görülmedi. Bu sebeple yarışlarda avantaj saÄŸlamasından çok, rahat kullanıma öncelik verilmesini tavsiye ederim." pilatestiger'ın yorumu: "Bence en iyisi Speedo Fast Skin Elite biraz pahalı ama her yüz tipine uyuyor, tabii iz olması kaçınılmaz."

  • Dunlop 5883 için edammte'nin yorumu: "Yıllarca Speedo'dan, Decathlon markalarına kadar her fiyattan, tüm gözlükleri denedim. Çünkü normalde de gözlük takamama takıntım var galiba huylanıyor, rahat edemiyorum. Ama inanın Dunlop 5883 kadar hafif, görüş açısı geniÅŸ, yüzüme bu kadar oturan bir gözlük denemedim. Sürekli denizde ve dalgalarda kullanmama raÄŸmen çizilmelere dayanıklı, buhar da yapmıyor! Dünya kadar para verip ergonomik olmayan çok gözlüğe param gitmiÅŸtir sanırım. Saat olarak Garmin'den çok memnunum ama gözlükte pahalı demek rahat demek olmadı benim için." Dunlop için elmiras39 un yorumu: "15'ten fazla gözlük aldım. Ama yüzüme tam oturanı nedense bulamadım. BuÄŸu da ayri bir sorun. Pahalı olanları da antrenmanda kullanmıyorum. DiÄŸerleri ile idare ediyorum. Ilk aldığım Dunlop markaydı. Oldukça ucuzdu. Sanırım benim için o en iyisiydi."

  • Arena Tracks için cigdemcantitiz'in yorumu: "Burun yapısı sabit olmayan yani ayarlanabilir olanları yüzüme uyuyor. Arena Tracks aynalı modeli aldım. Ancak sadece 1 kere açıksu da kullandım. Kaplaması soyuldu bir daha kullanamdım."

  • Arena Cobra Ultra için feizzers 'in yorumu: "Alıcaksan bir kere alıcan biraz paraya kıyacaksın bir tane Arena Cobra Ultra al, kafan rahat olsun. Uzun uzunda kullan."

  • Speedo Futura için izi_idali'nin yorumu: "Merhaba, öncelikle gözlük cam rengi benim psikolojimi direkt etkiliyor. Dolayısıyla sarı vb. açık renk cam tercihim öncelik. Açık su yarışlarında rahat olduÄŸu için Speedo Futura kullanıyorum. Havuzda antrenmanlarda ise Arena Cobra Mirror almıştım en son, ilk baÅŸta zorlandım ama ÅŸu an alıştım sanırım, memnunum. Öncesinde Swedish tipi kullanıyordum."

  • Aqua Sphere Kaiman ve Kameleon için tevfikalkn 'ın yorumu: "Bu iki model antrenman gözlüğü olarak hem dayanıklı hem de bütçeye uygun modeller. Iki model de geniÅŸ görüş konusunda avantajlı olduÄŸu için açık su yarışlarında tercih ediyorum, tavsiye ederim."

  • Speedo Vue için kubilay.sezer'in yorumu: "EÅŸimle Sevgili Taha hocamızla baÅŸladığımız bu yolda hemen hemen tüm gözlükleri denedim. Maalesef yüzüme uyan ya da ilk 100 metreden sonra bir yerden kaçak vermeyen yok gibiydi. En son 11. ayda paraya ve SPX teki para puanlarımıza kıyıp "Speedo Vue" aldım. Harika çıktı. Artık buÄŸu derdim neredeyse hiç yok. Yüz kavraması harika. Her ÅŸekilde vakum hissini hissediyorsunuz. Bu da güven veriyor. Görüş açıları makul ve yeterli. Deneyin derim. Biz cok memnun kaldık..


48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page