top of page

SAMSUNG KITALARARASI YÃœZME YARIÅžI 2020

Samsung Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı’nda 12 Temmuz 2020’de yüzülecek. Bu yarışma için daha önceki yıllarda yazdığım kayıt aşamasından finiş çizgisine kadar olan kapsamlı yazıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Şimdi gelelim 2020 Boğaz Yarışı için bilgileri paylaşmaya...

Özellikle ilk defa bu yarışı yüzecekseniz seçmelere girmeniz gerekli. Seçme derecesi bakımından geçen sene hangi sürelerle yarışa katılımlar olmuş onu yazının altında sizlerle paylaşıyorum. Fakat bu süreler artış ve azalış gösterebilir. Çünkü belli bir süre baraj olarak konulmuyor. Siz kendi yaş kategorinizde ilk sıralarda olmaya çalışıyorsunuz. Yani seçmeye katılım yoğunluğu da yarışmaya katılım şansınıza etki eden bir faktör oluyor. Son yıllarda yarışmaya katılmaya aday olan sporcu sayısı arttıkça düzenli antrenman yapmadan, yüzme becerilerini ve yüzme sürelerini geliştiremeden seçmeleri geçmek zor bir hal aldı. Bu nedenle bu yarışma hazırlık döneminde haftada 2-3 gün düzenli antrenman yapmalısınız.

Önemli bir not: havuza girip durmadan gidip gelip yüzmek bir antrenman değildir. Antrenman bir planlama süreci ve farklı senaryolara adaptasyon işidir. O nedenle sürekli yüzmek bir hedefe gidilen bir antrenmandan ziyade fiziksel aktivite olarak yapılabilir. Elbette sağlıklı yaşamınızın bir parçası olarak bu şekilde de yüzebilirsiniz ama seçmeleri geçmek için faydası olmayabilir. Gelelim bir aksilik sonucu seçmeleri geçemediniz, ne olacak?

Bir yüzme aşığıysanız ülkemizde yapılan birçok güzel yarışma bulunuyor. Seçmesi vs olmadan da başka yarışmalara katılabilir, doğa, deniz ve yüzme ile başbaşa kalabilirsiniz. O nedenle Boğaz'da yüzmek başka bir anlam ifade etse de bir yüzmesever için büyük bir anlamı olmayacaktır. Zaten yüzme kapasitenizi genişletip, yıllar boyu yüzdüğünüz zaman siz de seçmeleri geçebilirsiniz.

Aşağıda verilen dereceler 50 metrelik havuzlar içindir. Kendinizi değerlendirirken bu şekilde değerlendirin. 25 metrede yüzülen dereceler daha hızlı veya yavaş olabilir. Bu dereceler seçme süresi değildir. Geçen sene (2019) son katılan yarışmacının seçme süresidir. Bu sene değişecektir.





19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page