top of page

SAMSUNG BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI 2018

Yedi yıldır düzenli olarak katıldığım yarışmanın bu yıl otuzuncusu düzenlendi. En keyif aldığım performanslarımdan bir tanesiydi. Yarışma esnasında oldukça kontrollüydüm ve tatmin edici duygularla da bitti. Bone numaram ise 1717 idi.

Saat 07:25 gibi arabayı park edip, sporcu alanına girmiş olmak iyi oldu. Bu sene sporcuları yarışma başlangıç noktası olan Kanlıca İskelesi'ne götüren vapurları 2 tane yapmaları çok iyi olmuş. Böylelikle daha ferah bir yolculuk yapmamız sağlandı. Geçen sene bir tane vapurun içerisinde yaklaşık 2000 kişi olduğu için havasızlık ve kötü kokudan mahvolmuş, buda inanılmaz kötü bir yarış geçirmeme neden olmuştu. Geçen seneki bu kötü tecrübemden ötürü de vapurun en klimalı yerine geçip daha da rahat ettim.

Vapura bindikten sonra start saatine kadar zaman biraz zor geçiyor. İnsan bir an önce başlasın istiyor. Benim de suya girişim biraz geç oldu ama bunlar güzel şeyler yine de, gülü seven dikenine katlanır :)

Vapur yolculuğu esnasında Türk Bayrakları’nın kuzeye baktığını görünce yarışmanın benim için 1 saatin üzerinde geçeceğini tahmin etmiştim. Ama beklediğimden daha rahattı deniz, Boğaz’ın akıntısı yine kuvvetlice destek oluyordu. Suya atladım, köprüyü ortalayarak altından geçtim. Daha sonra iki yakaya da orta mesafede kalacak şekilde Rumeli Hisarı’nı geçtim. Bu kısımda büyük dalgalar gelmeye başladı. Kuzey Doğu’dan kara kara bulutlar geliyordu. Yaklaşık 10 dakika kadar bu bölümün sürdüğünü düşünüyorum. Ama sonra dalgalar geçti. Yine iki yakayı ortalayarak ve birinci köprünün ortasına kerteriz alarak devam ettim. Kuleli açıklarına geldiğimde de yönümü finiş alanındaki balonlara döndürerek temiz bir bitiriş yaptım. Fakat elbette bu kısımda ters akıntıya kapıldım. Ama zaten her yıl yarışın son bölümü benim için zorlayıcı oluyor. Finiş anı ise oldukça kalabalık olduğu için, denizden çıkmak için epey süre bekledim. Sudan rahat çıktım. Bitmemiştim ama yorgundum da.

Öte yandan antrene ettiğim yüzücülerin performansları beni oldukça heyacanlandırdı. Güzel dereceler, güzel performanslar elde ettiğimizi düşünüyorum.

Her şeyden önemlisi Master Yüzme’nin doğasına uygun, centilmenlik ve yardımseverlik içerisinde bir yarış oldu bu anlamda da...

Bu sene 1:05:26 yüzdüm. Seneye tekrar yüzmek ümidiyle...


Diğer Boğaz Yarışı yazılarım;

  1. 6 Adımda İstanbul Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

  2. 2016 Yarış Öncesi

  3. 2016 Yarış Sonrası






11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page