top of page

NEDEN YÜZÜCÜ ŞİNORKELİ KULLANIYORUZ?


Şinorkel eskiden bu kadar popüler değildi. Şimdilerdeyse havuza giden hemen hemen herkesin yanında götürdüğü tamamlayıcı bir aksesuar görevi görmeye başladı. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Şinorkel ile yüzmüş olmak için yüzüyorsan sana hiç bir faydası olmadığını bilmelisin.

Yüzücü şinorkeli, dalmak için olan şinorkele benzemiyor. Bizim şinorkelin tahliye borusu burun hizandan başını tam ortalayarak geçiyor. Şinorkeli amacına uygun hale getirmen için maddeler listeledim.Her antrenman bir tanesine odaklanırsan zaman içerisinde şinorkel setlerinin faydasını göreceksin. Eğer bunlara odaklanmazsan bir işe yarayacağını düşünmediğim için sana iyi eğlenceler dilerim.

Vücudunu Hizalar

İyi yüzme tekniğine sahip olman için, vücudunun sağ tarafı ile sol tarafı arasında simetrik bir uyum olması gerekli. Özellike tek taraftan alınan nefesler, postur bozuklukları veya teknik bozukluklar simetrik olması gereken bu ayarı bozabilir. Bunu dengelemenin yolu şinorkel ile simetrine dikkat ederek yüzmekten geçer.

Başını Sabitler

Özellikle yetişkin yaştaki yüzücülerde belki de en çok karşılaşılan sorunlardan biri; başını gereksiz hareket ettirmektir. Başını kıpırdatma ihtiyacın olmadığı için şinorkelle bu hatanın da üstesinden gelebilirsin.

Daha Hızlı Yüzdürür

Başını yana çevirip nefes alma durumu olmadığı için daha da zaman kazanacaksın. Ayrıca tekniğini düzeltmeye yardımcı olduğu için de daha hızlı yüzeceksin. Tekniğin bozuksa en hızlı yüzen asla olamazsın.

Daha Ä°yi Ayak Vurdurur

Şinorkelin ayak vuruşlarına katkısı büyüktür. Benim için, özellikle yetişkin yaştaki yüzücülerde ayak setlerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ayak vuruş tekniğine konsantre olduğun için tekniğini düzeltirsin, nefes almak için başını kaldırmana gerek olmadığı için vücut pozisyonunu bozmazsın.

Yüzmeni Dinle ve Hisset!

Yazının başında da dediğim gibi şinorkel ile yüzerken her bir maddeyi çalış, önce farkında ol, sonra keşfetmeye çalış, sonra hissetmeye çalış, hissederken suyu tüm vucudunda, sesleri kulaklarında hisset... Bunları yapmıyorsan şinorkel senin için antrenman değil eğlence olacaktır. Eğer suyun içinde ne yaptığının farkına varmaya çalışırsan şinorkelin yararını göreceksin.

Unutma, şinorkel yapıcı ve onarıcı bir ekipmandır.





30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page