top of page

"2023 Meis Kaş Yarışına Katılan En Yaşlı Kadın Sporcu Bendim" - Sarah Hills


UZUN BİR PLANLAMA

Ben son on senedir açık suda yüzmeye başladım . On yedi sene önce Burgazada’da bir ev aldıktan sonra denizde daha cesaretli olmaya başladım. “Acaba bir sonraki plaja yüzebilir miyim??”


- Yavaş yavaş tek başıma daha uzun yüzmeye başladım.

Sekiz sene önce ilk defa İstanbul Boğaz Yarışı'na katıldım. Sonra hep Meis-Kaş yarışını çok merak etmeye başladım. Üç kere günübirlik Meis adasına gittim. Sık sık Kaş veya Kalkan bölgesine de tatil yaptığımız için bu merakım hiç bitmedi .

2019 yazında, Burgazada’nın ilk defa etrafını yüzdüm. Bundan sonrasında biraz cesaret geldi ve Kasım 2019’da 2020 yılı içim Meis -Kaş yarışına kayıt yaptım ama kısa bir süre sonra Covid başladı ve her şey bozuldu. Yaş ilerledikçe de insan cesaretini kaybediyor.

Eylül 2021 yılında Taha hoca'nın Bodrum’daki kampına katıldım ve cesaretimi yeniden kazanmaya başladım. Kasım 2021'de Göcek’teki Aquamasters yarışda 6 Km yüzdüm. Ocak 2021’de YİY (Yüzme İdman Yurdu) antrenmanlarında haftada iki kere yüzmeye başladım.


Hedefim 2022 Meis-Kaş yarısına katılmaktı. Yarışa bir gün kala ise covid oldum ve yarışa katılamadım. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ama yola devam ettim. 2023 Meis - Kaş yarışına girmeyi planladım. Kasım 2022 Göcek’te 5 km yarışını iyi derece ile bitirdim.


HAZIRLIK


2023’de haftada üç kere yüzmeye başladım. Nisan'dan itibaren mümkün olduğunca haftada dört kere yüzmeye başladım. Pilatese başladım ve son ayda Cengizhan Hoca’nın verdiği kara antrenmanını (Primitif Antrenman) evde yaptım.

Son hafta içinde çok su ve soda içmeye başladım. Protein ve karbonhidrat aldım. Magnezyum da aldım. Son bir hafta heyecandan iyi uyuyamadım - bütün gece yarış görüyordum.

YARIŞ GÜNÜ

Yarış günde takım arkadaşlarımdan çok destek aldım ve umutluydum. Yarış organizasyonu iyiydi. Yarış tam zamanında başladı. İlk kilometre takım arkadaşım İlknur ile yüzdüm. Ondan sonra pek kimseyi görmedim. Kerteriz almaya başladım ve düz bir çizgide yüzmeye başladım.


Ortada dalgalı zor bir kısım vardı. 3 km sonra bir tekne gördüm ve su içmeye karar verdim - biraz erkendi ama ne olur ne olmaz diyerek içtim . 5 km den sonra sağ bacağıma kramp girdiği için azıcık dinlendim. Su almak için bir tekne aradım ama hepsi çok uzaktaydı (iyi ki daha önce içtim). Jel aldıktan sonra kendimi daha iyi hissettim. Son 1.5 km de biraz yorulmaya başladım ama sağ solumda insan görmeye başladım ve bu beni motive etti. Varış basamağına geldimde bacağımdaki kramptan dolayı azıcık yavaş çıktım. Eşim ve takım arkadaşlarımın seslerini duyuyordum.

İki soda içtim ve kramp geçti. Çok mutluydum. Hedefim 3 saatte bitirmekti ve tam 3 saatte bitirdim. Kerterizi çok net almıştım. 7,163 metre yüzdüm.

Özelikle Taha hoca'ya ve YİY'deki arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Takımda yüzmek bambaşka, YİY de çok şey öğrendim. Daha önce bu yarışa katılsaydım belki bitirebilirdim ama 3 saatte kesin bitirmezdim.

2023 Meis Kaş yarışına katılan en yaşlı kadın sporcu bendim.!! Her yaşda yeni hedef koyabilirsiniz . Master Yüzücü Sarah Hills



200 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page