top of page

ÇOCUKLAR NE ZAMAN YÜZMEYE BAŞLAR?

Etrafımızda yeni anne-baba olan veya olacakların en çok sorduğu soruyu bir de buradan yanıtlayım istedim. “Çocukların suyla arasının iyi olması için en erken ne zaman ve nasıl yüzmeye başlamalı?”

Aslında çocukların yüzme öğrenmesinin ilk amacı hayatta kalmayı sağlayıcı bir beceri olmasıdır. Bu nedenle 6 ay itibariyle, bebek yüzme okullarında ebevenyli çalışmalar yapılıyor. Maksat çocukların suyla doğru ilişki kurmasını sağlamak. Sonra da tabii suda hayatta kalmalarını sağlamak.

Bu alanda birçok yeni bebek kursu açıldı son dönemde, özel olarak da çalışan birçok eğitici var. Ama çocuklar dünyaya adımını attığı anda her şeyde olduğu gibi eğitim ailede başlıyor. Bu anlamda bebekler için yüzme eğitimi de banyoda başlıyor diyebilirim. Banyoda başından su dökülen bir çocuk sorun çıkarmıyorsa, suyla arasının iyi olma ihtimali yüksek oluyor. Banyoyu eglenceli hale sokmak, başından aşağıya su döktüğünüzde bu durumu normal karşılamasını sağlamak, gözüne, burnuna ve ağzına aşırı su kaçmasını engellemek, suyun ısısını dogru ayarlamak bu anlamda iyi olacaktır. 2 yaş sonrası bire bir çalışmalar başlayabilir ve motor becerileri daha da geliştiği için suda yapabildiği beceri sayısı artar. 4-5 yaş yüzme tekniklerini adım adım öğrenerek, hem beden hem de su hakimiyeti artacaktır. Özellikle bu yaşlarda kısmi özerkliğini kazanan çocukların yüzme bilmesi önemli olabilir. Hem fiziksel, hem de sosyal gelişimleri için de bu yaşlar oldukça uygun olmaktadır. 7 yaş ve sonrası da yaşına uygun takımlara girebilir. İşin tekniğini daha iyi öğrenecek. Takım arkadaşlıkları edinecek ve bir miktar da rekabet içerisine girme şansı yakalayacaktır. Tabii ki devamında iyi bir yüzücü aday adayı olma yolunda ilk adımı atacaktır. Fotoğraf için çok teşekkürler Ekim ve Gizem @gizemakkan






8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page