top of page

DRILL: YUMRUK YÃœZME

Güncelleme tarihi: 30 May 2023

Yüzmede su çekişiniz ne kadar etkili olursa, tekniğiniz ve hızınız o kadar iyi olacaktır. Su çekişini daha etkili hale getirmek için de Yumruk Yüzme drillini yapabilirisiniz.

"Daha az kol sayısı ile yüzmek" ile ilgili yazıya da ayrıca bakınız. Nasıl Yapılır? Tek yapmanız gereken ellerinizi yumruk şeklinde sıkı tutacaksınız ve o şekilde yüzeceksiniz. Burada yumruk sıktığınız için suyu yumruklamaya kalkışmayın, iyi teknikle sadece eliniz yumruk şeklindeyken yüzün. Aynı zamanda yumruğunuzu sıkı tuttuğunuza emin olun. Elinizin suyu çektiği yüzey alanı en küçük halinde olsun. Neden Yapıyoruz? Suyu ön kolumuz ve avuç içimiz ile kürekleyerek çekiyoruz. Doğal olarak yüzey alanı arttıkça suyu daha etkili çekmemiz gerekir. Burada elinizin yüzey alanını küçültüp suyu çekme farkındalığınızı artıtırıyoruz. Faydaları Nelerdir? 1- Ön kolunuzla daha aktif suyu çektiğinizi hissedeceksiniz. 2- Suyu çektiğiniz sırt kaslarınızı daha iyi kullanmanıza yarayacak. 3- Eğer kulaç uzunluğunu kısa kullanıyorsunuz, daha büyük bir kol çekişi yapmanıza yardımcı olacak. 4- Tam anlamıyla su çekiş farkındalığı yakalacaksınız. 5- Ayaklarınızı daha etkili vuracaksınız.

Tavsiyeler Yumruk yüzme drilli sonrasında ellerinizi açarak tekrar yüzmeyi deneyin. İki çekiş arasındaki farkı anlamaya çalışın. Elleriniz yumruk halindeyken kullandığınız ön kolunuz ve sırt kaslarınızı mutlaka açık pozisyonda da hissedin. Hangi Tempolarda Yüzmelisiniz? Öncelikle yeni başlayan yüzücüler teknik çalışma temposunda yani düşük tempoda yapabilirler. Daha ileri seviyelerde sprint temposuyla yapılabilir.






115 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page